INGYENES SZÁLLÍTÁS BALATONALMÁDI 20 km körzetében 19.999 Ft feletti rendelés esetén! További információ és szállítási feltételek itt találhatók.

Paul Mas: Arrogant Frog Pezenas Grande Reserve (v)

4.190 Ft

Régió: Languedoc

Bár az Arrogant Frog (arrogáns béka) család mindegyik bora tipikusan francia, azon belül is vérbeli mediterrán, de megjelenésében és ízvilágában mégis a fiatalos ún. újvilági borstílust képviseli. Ezt nem is rejti véka alá a pincészet, hiszen jelmondata az “old world wines with new world attitude” azaz óvilági borok újvilági stílusban, és tulajdonképpen ez tükröződik a külső megjelenésében is.
Az Arrogant Frogot készítő Paul Mas borászat az egyik legjelentősebb pincészet dél-franciaországi Languedoc-ban. Bár Jean-Claude Mas már a negyedik generáció, aki borászattal foglalkozik, a pincészet története a nem túl régi 1995-ös évig nyúlik vissza, amikor Jean-Claude lepalackozta első borát, melyet – az addig nem túl jelentős – 35 hektáros családi gazdaságban termelt meg. Jelenleg már 2 birtokot irányít 650 hektáron, 30 féle szőlőfajtával.
A The Gurdian c. brit magazin az év birtokának választotta a Paul Mas-t 2008-ban. A díj odaítélése során számba veszik a pincészet (és a főborász) addigi munkáját, az innovációt, a marketinget, természetesen a borok minőségét és azok ár-érték arányát is.

Cikkszám: 001-FR-124 Kategóriák: , ,