INGYENES SZÁLLÍTÁS BALATONALMÁDI 20 km körzetében 19.999 Ft feletti rendelés esetén! További információ és szállítási feltételek itt találhatók.

Wolfberger: Crémant d’ Alsace Riesling Brut (f)

5.190 Ft

Régió: Elzász

Ennek a champagne-i technológiával készülő elzászi Crémant-nak a különlegessége maga a fajta, ti. Rajnai rizlingből (100%) készült, ami igen szokatlan a szakmában és ritka a piacon. E pezsgő színe fehér, közepesen mély, csillogó, hamvas, halvány sárga. Illata egyszerű, epres, gyümölcsös, csak kis élesztő van benne, hangsúlyos a rizling sárgavirágos, déli gyümölcsös jellege és persze a szintén erre a fajtára jellemző, elegáns és semmivel sem összetéveszthető üzemanyag vagy petróleum illat, komplex és gazdag, valóban különleges illatélmény. A buborékok apró gyöngyözésűek, egyenletesen buknak a felszínre, habtartóssága közepes. Savai a fajtának köszönhetően gazdagok, szélesek, “cizelláltak” élénkek, frissebbek más nagy pezsgőházak termékeinél, halvány kesernyés tónus figyelhető meg utóízben, ami csak előnyére válik. Jellege telt, a Crémant-t jellemzően friss, könnyed, szerkezete egységes, inkább gyümölcsös, mint érett, utóíze hosszú, almás, ám hiányoznak belőle az élesztős ízek, ezért olyan fogyasztóknak ajánljuk, akik inkább a gyümölcsösséget keresik a francia pezsgőben, mintsem az érlelt, másodlagos zamatokat. Elegáns, a champagne-i házakat meghazudtoló minőség egy pezsgőkészítési szempontból érdekes fajtából.
8-9 °C-ra behűtve aperitifnek, osztrigához, esetleg spárgához és tulajdonképpen minden halételhez jól passzol. Nívós események méltó pezsgője…
(brut minőségi, champagne-i technológiával készülő fehér pezsgő)
DÍJAK:
Aranyérem a legnagyobb elzászi borversenyen, 2013-ban (Grand Concours des Vins d’Alsace Colmar 2013)

Cikkszám: 002-FR-130 Kategóriák: ,